Razglasi o www.KarateKlub-Sloga.info - Facebook, Twitter,  Gmail,  MSN, MySpace, Yahoo... ili ubaci u favorite
Poslednje vijesti
  • POČETAK TRENINGA
  • RASPORED TRENINGA
  • UPIS NOVIH ČLANOVA
Ploskic-Mladen3
svjetski-sampioni
14045814_1244993548865623_7342825440107708085_n
HF logo 2018 god
KARATE KLUB ''SLOGA-HEMOFARM''DOBOJ, OD 19.05.2020.GODINE, NASTAVLJA RAD I TRENAŽNI PROCES SA SVIM GRUPAMA UZ PRIDRŽAVANJE MJERA ZAŠTITE. VIDIMO SE NA TRENINZIMA - Lajkujte naslov ispod ovog teksta i postanite članom naše Facebook stranice!

Otvorena nova sala Karate kluba “Sloga” Doboj!

DOBOJ, 25.01.2013.godine

Karate klub „Sloga-Hemofarm“ Doboj od danas ima svoje vlastite prostorije.

Nova moderno urađena sala za treniranje, mini-teretana, svlačionice sa mokrim čvorom i tuševima, kancelarija sa čajnom kuhinjom i magacinski prostor, sigurno će doprinijeti još kvalitetnijem radu i boljem uspjehu jednom od najorganizovanijih sportskih kolektiva u regionu.

Kada se tome doda da ovaj klub u svom vlasništvu već ima i motorno vozilo Mercedes-kombi, a koje služi za odlazak karatista na domaća i inostrana takmičenja, lako se može zaključiti da se radi o jednom od sportskih klubova koji trebaju biti za primjer.

Karate klub „Sloga“ Doboj zvanično je osnovan 26.januara 1976.godine. Za prvog predsjednika kluba izabran je Jovan Žilić, a za trenere Branislav Žilić i Nenad Gojković. Klub je uspješno radio do maja 1992.godine, kada je zbog ratnih dejstava prestao sa radom. Međutim, Boško Sušić glavni trener u klubu i Ljubo Kuzmić tadašnji sekretar kluba , uz pomoć trenera Đukić Vlade, Bjegojević Vojislava, Vujić Dragana i Popović Milorada, početkom 1993.godine, organizovali su održavanje Skupštine kluba i tom prilikom je izabrano novo rukovodstvo i treneri. Okosnicu kluba čitavo vrijeme čini pomenuti trenerski sastav sa Boškom Sušićem na čelu. Nešto kasnije, trenerskom sastavu se priključuje i Vladislav Milanović, karate reprezentativac RS i dugogodišnji član kluba, koji je iza sebe imao odličnu i takmičarsku karijeru. U kasnijem periodu, na mjesto sekretara u klubu imenovan je Bojan Tadić, takođe član kluba i odličan takmičar od dječečkih dana. Nakon ponovnog aktiviranja kluba, godinama se smjenjuju odlični takmičari, puneći klupske vitrine odličijma sa svih mogućih domaćih i inostranih takmičenja.

Čitavo to vrijeme karatisti „Sloge“ su treninge vršili u sali Sokolskog Doma u Doboju. Tu su na korištenje dobili i jednu kancelariju. Imajući u vidu dotrajalost same zgrade, odnosno Sokolskog doma, klub iz svojih skromnih sredstava vrši povremena renoviranja i stalno održavanje sale. Međutim, bez obzira na kakve-takve uslove za trening, članstvo kluba je ubrzo preraslo do tih granica da je kapacitet sale i broj termina za trening postao mali. Nerijetko se dešavalo da na jednom treningu u istom terminu bude po 50-60 takmičara. Da bi se stekli bolji uslovi za rad, da bi se sačuvao kvantitet ali i kvalitet takmičara, predsjednik kluba Nenad Paleksić  i glavni trener Boško Sušić dolaze na ideju da klub pokrene aktivnosti oko izgradnje vlastitih prostorija, prvenstveno sale za treniranje. Takva ideja odmah je prihvaćena od svih u klubu a posebno od strane trenera.

Pomenuta ideja se rodila prije desetak godina, a ubrzo se krenulo i u realizaciju – za mnoge neostvarivog plana.

Uz pomoć Opštine Doboj, načelnika opštine, prijatelja i sponzora kluba, te iz vlastitih sredstava, Karate klub „Sloga“ Doboj je kupio dio zemlje u neposrednoj blizini  tržnog centra „BMD“ u Doboju. Sobzirom da je bilo potrebno i finansijski održavati klub u takmičarskom dijelu, a gdje su se nizali veliki uspjesi „Sloginih“ takmičara na domaćoj i međunarodnoj karate-sceni, trebalo je nekoliko godina da klub ponovo uštedi potrebna sredstva za dokupljivanje preostalog dijela potrebnog zemljišta, potrebnih dozvola za gradnju i sl.

Nakon tog završenog posla, građevinskim firmama je data ponuda navedenog zemljišta za gradnju stanbeno-poslovnog objekta, a gdje bi klub zauzvrat dobio potrebne prostorije.

Danas , nakon 38 godina postojanja, Karate klub „Sloga“ Doboj dobio je vlastitu salu za treniranje i ostale pomenute prostorije.

Presijecanjem svečane vrpce od strane dobojskog gradonačelnika Obrena Petrovića i predsjednika dobojskog karate kluba Nenada Paleksića, omogućen je ulaz u “Slogine” nove prostorije za preko 120 prisutnih gostiju. Nakon razgledanja prostorija, prisutnim se prvo obratio predsjednik kluba Nenad Paleksić, koji se tom prilikom zahvalio svima koji su dali pomoć u izgradnji ovog sportskog objekta i naglasio da će klub u novoj sali omogućiti treninge i drugim klubovima borilačkih vještina, rekreativcima itd. Paleksić je posebno izrazio zadovoljstvo napokon riješenog problema u pogledu održavanja kvalitetnih treninga, sobzirom da je sala u Sokolskom domu  Doboj, postala davno pretijesna za mnogobrojne članove “Sloge”. U toj sali će nastaviti sa radom kategorije mlađih uzrasta, odnosno “Slogina” škola karatea.

Za prisutne goste je priređen i kulturno-umjetnički program, a svim fizičkim i pravnim licima koji su pomogli da klub dobije novu salu, dodijeljene su plakete, zahvalnice i priznanja. Nakon svečanog dijela povodom otvaranja sale, od strane članova kluba je organizovano i slavlje u kojem je učestvovalo najmanje 7-8 generacija takmičara ovog kluba. Bez obzira na generacijsku i starosnu razliku, druženje je proteklo u nezapamćeno odličnom raspoloženju. Sve njih – mlađe i starije veže jedna zajednička ljubav-KARATE..

……………………………………………………………………………………………………..

rakedo

Dajte komentar

HF logo 2018 god
HF logo 2018 god
grb doboja
HF logo 2018 god